Der er blevet færre om at løfte forsørgerbyrden

Den forsørgerbyrde, som danskere på arbejdsmarkedet skal bære over for personer i den arbejdsdygtige alder på offentlig forsørgelse, er blevet tungere i de seneste år

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten mandag.

I 2008 var der 4,1 beskæftigede danskere om at forsørge en person mellem 15 og 64 år, der var på offentlig ydelse. I 2011 var der kun 3,5 beskæftigede om at løfte forsørgeropgaven.

Studerende og elever er ikke medregnet i gruppen af offentligt forsørgede.

Dermed står de beskæftigede danskere med en noget større forsørgerbyrde end naboerne i Sverige og Tyskland, viser en analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening, DA.

Tallene får administrerende direktør i DA, Jørn Neergaard Larsen, til at efterlyse endnu flere reformer på arbejdsmarkedet.

- Politikerne må ikke tro, at de er færdige med at lave reformer. Vi er nødt til at få flere folk i den arbejdsdygtige alder til at arbejde, siger Jørn Neergaard Larsen til Jyllands-Posten.

Ifølge professor Torben M. Andersen, tidligere overvismand og formand for Velfærdskommissionen, vil de seneste års gennemførte reformer med tiden ændre på forsørgerbyrden.

- Mulighederne for at gå mere ned ad den vej er - om ikke udtømte - så i alle tilfælde noget sværere, hvis man vil fastholde grundelementerne i det danske velfærdssystem, siger Torben M. Andersen til avisen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip