Der er flere ejerboliger til salg nu end for et år siden

Der blev mindre at vælge mellem, hvis man var ude efter ejerbolig i november. Samlet faldt antallet af til salg-skiltene med 1476 boliger svarende til 2,4 procent.

Men ser man på boligudbuddet nu i forhold til sidste år, så er antallet af lejligheder og huse på hylderne vokset med 1839, viser tal fra Realkreditrådet.

Der er 643 flere parcel- og rækkehuse, 305 flere ejerlejligheder og 891 flere fritidshuse til salg nu end for et år siden. Der ligger dog visse regionale forskelle bag tallene.

- Det overordnede billede er, at der står flere ejerboliger til salg i dag end for et år siden, selvom boligudbuddet er faldet i november. Der er dog dele af landet, der går mod strømmen, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

- Mens der er kommet flere huse på hylderne hos ejendomsmæglerne i Jylland og på Fyn, er det lige modsat på Sjælland og øerne. Her har boligkøberne fået færre huse at vælge imellem, siger hun i en kommentar til tallene.

Det tager i snit syv måneder at få solgt sin ejerlejlighed, mens det tager omkring 10 måneder at få solgt sit hus. Udbudstiderne er faldet en smule for begge boligtyper det seneste år.

- Også her er der regionale forskelle. Omkring København er udbudstiderne på både parcel- og rækkehuse og ejerlejligheder omkring en måned kortere end for et år siden, siger Ane Arnth Jensen.

- De korteste udbudstider finder vi på ejerlejligheder i København, der blot har stået til salg i lidt over tre måneder, siger hun.

/ritzau/

Dagens Gossip