Der er gang i salg af andelslejligheder

Det er ikke kun salget af ejerligheder, der er stigende. Det bliver også lettere at komme af med sin andelsbolig.

En analyse fra Boligsiden.dk viser, at der i år også er solgt langt flere andelsboliger end på samme tid sidste år. Sammenlignet med sidste år er der lige nu solgt 16 procent flere andelsboliger i år.

- Ser man på ejerlejlighederne, er der i år solgt seks procent flere end sidste år, så stigningen på 16 procent for andelsboligernes vedkommende, er signifikant, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk

Fra januar til september er der i år solgt 6600 andelsboliger. Det er 900 flere end i samme periode i 2012.

At andelsboligerne igen er blevet til at sælge kan skyldes, at ejerlejlighederne er begyndt at stige i pris. Det seneste år er en ejerlejlighed i snit steget med 11 procent.

- Ejerlejlighederne er steget meget i pris det seneste år, og førstegangskøbere kan have oplevet stigningen som noget voldsom, siger Birgit Daetz i analysen som en mulig forklaring på det stigende andelsboligsalg.

- For nogle vil prisstigningen måske have gjort, at de ikke længere har haft råd til en ejerlejlighed, og så har andelsboligen været en mere tilgængelig og billigere vej ind på boligmarkedet, siger kommunikationsdirektøren.

I september blev hver fjerde andelsbolig solgt på kun 13 dage. Det er den hurtigste gennemsnitlige salgstid, der er registreret siden januar 2009, hvor Boligsiden.dk begyndte at måle.

Nye regler på andelsboligområdet træder i kraft 1. januar. Folketinget vedtog i sommer en lov, der skal beskytte andelsboligkøbere mod ubehagelige økonomiske overraskelser.

Loven giver købere overblik over andelsforeningens økonomiske forhold. Det betyder, at man som køber meget nemmere kan styre uden om de foreninger, der har en dårlig økonomi.

/ritzau/

Dagens Gossip