Der er stadig brug for flere pædagoger

Selvom den nye økonomiske aftale med kommunerne slår fast, at de tidligere afsatte 500 millioner kroner til at løfte kvaliteten i daginstitutionerne skal bruges til formålet og ikke lappe huller i vejene, så er både Bupl og forældreforeningen Fola fortsat skeptiske.

Pengene blev afsat allerede sidste år.

Men i de økonomisk pressede kommuner har der været brede definitioner for, hvad pengene skulle gå til.

I torsdagens økonomiaftale slås det igen fast, at pengene skal prioriteres til at løfte kvaliteten - herunder forbedre normeringerne i institutionerne.

- Men der er ingenting i den nye aftale, der garanterer, at pengene så også øremærkes til bedre normeringer. Det havde vi håbet, siger næstformand i forældrenes landsforening Fola, Dorthe Boe Danbjørg.

Formanden for Bupl, Henning Pedersen, ser også frem til, at kommunerne langt om længe begynder at leve op til aftalen med regeringen.

- Regeringen havde oprindeligt en målsætning om at løfte kvaliteten i institutionerne og sikre 1500 ekstra pædagoger i landets institutioner. Det var et vendepunkt i forhold til de tidligere nedskæringer på området, siger han og fortsætter:

- Reelt er der kun kommet 500-600 ekstra stillinger. Vi er langt fra målet.

Han mener, at den megen snak om en bedre folkeskole ikke giver mening, uden at der stilles skarpt på kvaliteten også i institutionerne.

Ifølge formanden for Børne- og Kulturudvalget i Kommunernes Landsforening, Jane Findahl (SF), så har kommunerne stort set brugt de 500 millioner kroner til kvalitetsløft i daginstitutionerne.

- Nogle kommuner bruger pengene til flere pædagoger, andre til specialuddannelse af inklusionsmedarbejdere eller til at lave teams med psykologer og socialrådgivere, siger hun.

- Men der skal stadig følges op, så vi sikrer, at kommunerne bruger de 500 millioner kroner til dagtilbud, så pengene ikke risikerer at gå til veje, siger hun.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip