Der er stadig sorte pletter på boligmarkedet

Det danske boligmarked er delt op i mange små markeder med forskellige udviklinger. Hvis der skelnes mellem lejligheder og huse, spurter lejlighederne af sted med en stigning på 12,4 procent over det seneste år, mens husene kun er steget med 3,9 procent, viser de seneste tal fra Danmarks Statistik. Og hvis der kigges på huse i de forskellige landsdele, er der over det seneste kvartal sket et lille prisfald på 0,6 procent i Østjylland, mens resten af landet har oplevet stigende huspriser.

Hvis udviklingen over et år beregnes i forhold til årets andet kvartal, så har boligejerne på Fyn og i Vest- og Sydsjælland oplevet fald i deres huses priser på henholdsvis 2 og 2,7 procent, viser tal fra Boligsiden. 

Men overordnet sker der en langsom fremgang i boligpriserne – især for lejligheder men efterhånden også for huse landet over, vurderer Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark.

»Der er generelt mildere vinde over boligmarkedet på tværs af landet,« siger han.

Undtagelsen er måske Vest- og Sydsjælland, som er det område i landet, der har været langt hårdest ramt af boligprisernes nedtur.

»Set alene i forhold til 2010 er huspriserne i dag 20 procent lavere, hvor resten af landet i samme periode befinder sig med huspriser, der ligger fra otte procent lavere til tre procent over niveauet i 2010. Der er tre landsdele med huspriser lidt over niveauet tilbage fra 2010 med Københavns by i top, og derefter følger Københavns omegn og Nordjylland,« konkluderer Christian Hilligsøe Heinig.

Han påpeger, at der kan være store variationer inden for de enkelte landsdele. Men generelt vurderer han, at områderne i og omkring de største byer i Danmark er der, hvor boligmarkedet er i bedst forfatning for tiden.

»Og det er både, når vi snakker prisudvikling, udbudssituationen og liggetiderne på boligmarkedet,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip