Der er torsdag igen risiko for skybrud flere steder i Danmark

Skrevet af admin

16/06/2016

Dagens topnyheder

Regnen væltede ned over store dele af Danmark onsdag, og det ekstremt våde vejr fortsætter torsdag.

DMI har udsendt en varsling gældende fra klokken 11 til klokken 18 i aften.

Stedvis kan der falde op til 50 millimeter regn, og der er risiko for lokale skybrud med mere end 15 millimeter regn på 30 minutter, meddeler vejrtjenesten.

De store mængder nedbør kan føre til oversvømmelse af lavtliggende områder samt kældre, samt vand på vejene, advarer DMI.

Det er en kombination af et ret omfattende lavtryk, der strækker sig hele vejen fra de britiske øer og op til den sydlige del af Skandinavien samt lun luft, der bevæger sig mod Danmark fra syd, der er årsag til det våde vejr.

- Omkring middagstid og hen over dagen danner det nogle lokale byger, som kan være kraftige og med torden, siger Dan Nilsvall, vagtchef ved DMI.

- Det har været en ret kølig nat med temperaturer ned omkring 12-13 grader. I dag stiger de til 17-20 graders varme. På grund af temperaturstigningen bliver der dannet de her byger, tilføjer.

Onsdag fik især Horsens usædvanligt meget regn. I løbet tre-fire timer væltede der 115 millimeter regn ned over byen og omegn.

Og det er igen den østlige del af Jylland, der står først for skud torsdag. Dog lidt længere sydpå end Horsens.

Omkring middagstid ventes der kraftig regn i den østlige del af Sønderjylland og omkring byer som Sønderborg, Aabenraa og Haderslev. På Fyn og Langeland skal man også forberede sig store regnskyl.

Derefter breder regnen sig op over Lolland-Falster og den vestlige del af Sjælland.

- Måske kan den østlige og nordøstlige del af Sjælland være heldig af gå fri. Men de her kraftige byger kommer meget tæt på hovedstadsområdet. Hvis de rammer hovedstaden sker det nok omkring 17-18-tiden, siger Dan Nilsvall.

Han vil ikke udelukke risikoen for, at der også i København kan falde så meget regn, at det opfylder definitionen på et skybrud.

/ritzau/