Der meldes om brand i færge ud for Korfus kyst

Skrevet af admin

28/12/2014

Dagens topnyheder

- Hjælp! Vi brænder og synker!

Nødråb over mobiltelefoner fra desperate passagerer understregede søndag formiddag, hvor store problemer redningsmandskab står over for ved den brændende bilfærge Norman Atlantic.

Efter seks timer var der endnu ikke sket en evakuering af færgen, hvor frysende passagerer har samlet sig på det øverste dæk på fartøjet, der er indhyllet i røg.

Den græske minister for søfart, Miltiadis Varvitsiotis, siger at 35 mennesker er reddet over på et andet fartøj, men det er uklart, hvad der er sket med de øvrige af de 466 ombordværende. Varvitsiotis siger, at fartøjerne ikke kan nærme sig hinanden i den hårde sø.

Der meldes om vindstød på 100 kilometer i timen og styrtregn og slud på havet.

- Dette er en af de mest komplicerede redningsaktioner, vi har oplevet, understreger flere talsmænd for de græske myndigheder.

Færgen Norman Atlantic, der har 411 passagerer og 55 besætningsmedlemmer om bord, ligger ud for den græske ø Korfu i Det Ioniske Hav vest for det græske fastland.

Ifølge tv-stationen Mega startede branden på færgens bildæk. Og den spredte sig hurtigt til andre dele af færgen.

Færgen, som tilhører den græske færgelinje Anek Lines, var på vej fra havnebyen Patras, som er Grækenlands tredjestørste by, til den italienske havneby Ancona, der ligger på den italienske østkyst.

En passager har over sin mobiltelefon fortalt, at der ikke er tilstrækkeligt med redningsbåde på færgen. Derfor skal en del af passagererne være hoppet i havet i forsøget på at undslippe flammerne.

Både italienske og albanske myndigheder tager del i redningsaktionen. Mindst syv andre skibe er i nærheden, og rednings- og eftersøgningsfartøjer er blevet sendt mod færgen.

/ritzau/Reuters