Der pulses mange sorte smøger i EU

En ny undersøgelse fra revisions- og rådgivningsselskabet KPMG viser, at der bliver pulset så mange sorte smøger inden for EUs grænser, at mere end hver tiende cigaret er illegal. KPMG anslår, at 11,1 procent af det samlede cigaretsalg inden for EU foregår illegalt, og det indbringer kriminelle grupper store summer, mener den fælleseuropæiske politienhed Europol.

Samlet har EU-landene mistet 256 milliarder kroner i tabte skatteindtægter siden 2010, viser rapporten, der er udarbejdet for EU-Kommissionen og tobaksgiganten Philip Morris International (PMI).

I Danmark er handlen med sorte cigaretter dog begrænset. Skat anslår, at det blot drejer sig om en procent af det samlede cigaretmarked.

»Danmark er sammenlignet med det øvrige EU et mere lokalt marked. Det, der umiddelbart springer i øjnene, er, at Prince fortsat er det mest populære importerede enkeltmærke i Danmark, og at danskerne generelt ikke køber så mange ulovlige cigaretter som i mange andre EU-lande,« siger director i KPMG, Simon Bøge, til Børsen.

Han peger på, at det kan skyldes, at danskerne er meget loyale over for deres faste cigaretmærke og samtidig er tilbøjelig til at overholde de gældende regler.

Dagens Gossip