Der vil stadig være kanel i sneglen

Der vil stadig være kanel i sneglene, når den søde tand skal forkæles.

Men Fødevarestyrelsen, bagerbranchen, industrien og detailhandel er enige om, at der er brug for mere viden om krydderiet. Det oplyser Bager- og Konditormestre i Danmark.

Efter et møde onsdag om Kanelgate, er man blevet enige om, at der er brug for mere viden om kanel og danskernes indtag af krydderiet. Kanel indeholder kumarin, der i for store mængder kan være sundhedsskadeligt - især for børn.

- Det skal stadig være muligt at fremstille og sælge en god og velsmagende kanelsnegl i Danmark, siger Hardy Christensen, formand for Bager- & Konditormestre i Danmark.

- Men vi er også enige om, at vi har brug for mere viden om kanel og den måde, som det naturligt forekommende aroma- og smagsstof kumarin opfører sig i bagværk, siger han.

Fødevarestyrelsen er sammen med branchen nået frem til, at der er brug for, at man får analyseret både bagværk, bagemetoder samt vejledninger og risikobetragtninger.

Og mødet resulterede blandt andet i en arbejdsgruppe, der nu skal se nærmere på de analyseresultater, der allerede ligger på indholdet af kumarin i bagværk og på indholdet af kumarin i forskellige kaneltyper fra leverandørerne.

- Mødet var på alle måder konstruktivt, siger kontorchef Henrik Nielsen fra Fødevarestyrelsen.

- Vi har aftalt at få samlet så meget viden som muligt ind og mødes igen i februar 2014, siger Hardy Christensen.

Samtidig vil Fødevarestyrelsen se på behovet for at styrke informationen til forbrugerne om indtag af kanel for ad den vej at være med til at sikre, at især børn ikke får for meget kumarin.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip