Derfor blev garagedrengens forældre renset

Forældrene har seks andre børn, der alle er blevet tvangsfjernet. Da moderen fødte det syvende barn, valgte de at fortie det over for myndighederne, ligesom barnet ikke blev sendt i institution. Drengen blev fundet ved et tilfælde, da politiet kom på adressen i en anden anledning, som ikke havde noget med børn at gøre.

Fordi drengen blev fundet i en garage, blev han af medierne døbt ’garagedrengen, men intet tyder på, at drengen har boet i garagen.

»Da politiet kommer, gemmer en af forældrene sig i garagen sammen med barnet. De gemmer sig under et tæppe i en bil. Men vi kan på ingen måde lægge til grund, at barnet har levet i garagen,« siger senioranklager Bente Schnack til bt.dk.

Oprindeligt blev forældrene sigtet for vanrøgt af den fireårige dreng, men politiet har ikke fundet beviser nok til at rejse en sag. Tværtimod har det vist sig, at drengen både fik mad og tøj på kroppen.

»Han er hverken blevet slået, fejlernæret, udsat for seksuelle overgreb eller har levet uden tøj på. Barnet har været holdt inden døre, men det er ikke sådan, at han ikke har set sollys. Han har haft meget begrænset kontakt med andre end sine forældre, men der har været kontakt. Det, at man som forældre vælger, at holde sit barn hjemme og ikke sende det i institution, er ikke det samme som vanrøgt,« siger Bente Schnack.

Forældrene vil dog få en bøde for ikke at oplyse myndighederne om at drengen var født. Der verserer også en anden politisag mod forældrene om nogle mindre forhold, som var anledningen til at politiet aflagde dem besøg til at begynde med.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra drengens mor. Hun har tidligere i et brev til TV 2 afvist, at hendes yngste søn var garagebarn:

»Det er noget plat vrøvl, lavet som et politisk stunt, for at vælte os som familie,« skrev moren, der har en fortid i lokalpolitik.

Efter fundet af drengen i garagen har politiet stormet forældrenes hus for at søge efter flere børn, men ingen børn er siden blevet fundet på adressen.

Dagens Gossip