Derfor bliver mænd sure med alderen

Det er tilsyneladende ikke kun en myte, at mænd bliver mere sure og utilfredse over livet, som tiden går. Det viser en ny undersøgelse, som netop er blevet offentliggjort i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences. Det skriver Prevention.com.

Årsagen skal ifølge undersøgelsen findes i, at når mændenes celler er stressede, og DNA’et er nedslidt, så resulterer det i en højere grad af fjendtlighed og pessimisme hos mændene. Aldrende kvinder bliver ikke påvirkede på samme måde, selvom deres celler og DNA også bliver påvirket med alderen.

Fire ting du skal undgå, hvis du ikke vil se gammel ud før tid. Se dem på Femina.dk

DNA’et bliver kortere

I undersøgelsen lavede forskerne målinger af DNA’et på de 333 deltagende mænd og kvinder, ligesom de udsatte dem for stressende opgaver. Hos både mænd og kvinder bliver DNA som oftest forkortet lidt med alderen, og kvinderne blev også stressede af opgaverne.

Men mændene blev mest påvirkede og havde stresshormoner i kroppen i længere tid, ligesom blodtrykket også var længere tid om at falde.

Når forskerne sammenlignede mænd med korte DNA-strenge med dem, der havde lidt længere strenge, så var dem med korte strenge 55 procent mere fjendtligt indstillede og 10 procent mindre optimistiske.

Se galleriet med nogle af de bedste opstrammende skønhedsprodukter til huden på Femina.dk

Undgå at forgifte kroppen

Selvom det er naturligt, at vores celler stresses og DNA-strenge forkortes lidt med alderen,  er der visse udefrakommende faktorer, der kan fremskynde processen. Det gælder fx alkohol, cigaretter, traumatiske oplevelser, sygdom og lignende.

En af forskerne bag undersøgelsen, Andrew Steptoe, fra Institute of Epidemiology and Health Care ved University College London, forklarer, at visse tidligere undersøgelser har vist, at en sund kost og motion kan gøre dine – eller din mands – celler mindre stressede og måske endda være med til at forlænge DNA’en igen.

Denne undersøgelse siger dog ikke noget om, hvorvidt det vil have en direkte effekt på mændenes humør.

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media.

Dagens Gossip