Derfor blomstrer Hobro i 1. division

- Det er sjovt, at vi lige pludseligt er interessante for omverden. Men for os har det været et langt træk mod toppen. Vi er ikke overraskede over vores start - selvom vi nok ikke havde regnet med at vinde 5-2 i Horsens, siger Jens Hammer Sørensen, som er sportschef i klubben ved siden af sit job som folkeskolelærer.

I Hobro foregår tingene ikke helt, som de gør mange andre steder i fodbold-Danmark. Der er stort fokus på, at få deltidsjob og uddannelse til at passe ind med livet som professionel fodboldspiller. Private og civile hensyn tages for at spillerne kan blomstre på banen. Sådan er tankegangen i Hobro.

Klubben kan ikke konkurrere med de større klubber i ligaen på det økonomiske, men så er der ifølge sportschefen andre områder, hvor klubben er attraktive. Vi skiller os ud i tankegang, hedder det blandt andet.

Hos nordjyderne tør man at give chancen til kasserede spillere, som ikke har kunnet finde sig til rette i andre klubber.

- Det, vi har været heldige og dygtige til, er at samle spillere op, som gerne vil blive bedre. De ser Hobro som et sted, hvor de kan udvikle sig. Vi har en træningskultur og et trænings-setup, der gør, at de har mulighederne for det her.

- Et eksempel kunne være Kasper Fisker, som først blev droppet i Randers og senere i Skive. Han har så fundet et frirum her i Hobro, hvor han passer ind. Vi er sådan lidt anderledes end de andre - og det er det, vi kan tilbyde her. For en god Hobro-kontrakt er ikke en god kontrakt ret mange andre steder, siger Jens Hammer Sørensen.

Et andet eksempel på, at der ekstra højt til loftet i den nordjyske klub, er, at klubben ikke sætter begrænsninger for spillerne, når det kommer til indendørsfodbold i vinterpausen. Indendørsfodbold er i langt de fleste klubber på den sorte liste over, hvad man bestemt ikke må i fritiden. Sådan er det ikke i Hobro. Her bifalder man det i stedet, og løber gerne den risiko, at spillere kan komme galt af sted. Det handler om at lade personerne blomstre uden for banen, så tror vi, de præsterer bedre på banen, fortæller Jan Hammer Sørensen.

- Det betyder rigtigt meget for lige netop Kasper Fisker at spille indendørsfodbold. Det har han spillet længe, og han er én af de bedste i landet til det, så selvfølgelig må han spille det, når vi alligevel holder pause. Vi ser det jo som en gave.

- Spillerne, der har spillet indendørs hele vinteren, kommer tilbage til opstarten fit, med fart i benene og en enorm fodboldlyst, siger han.

Sidste vinter blev Kasper Fisker netop skadet under en indendørsfodboldkamp og måtte efterfølgende holde en længere skadespause, som kostede ham foråret for Hobro. Men det er en risiko, man må leve med, for det er en del af Hobros identitet, forklarer Jan Hammer Sørensen.

Næste opgave for Hobro er på søndag, hvor man skal på besøg i Lyndby.

Dagens Gossip