Derfor er der indtørret blod i dine bussemænd

Mange tror måske, at blodige bussemænd og blodnæse rammer folk, som ofte piller næse. Men forklaringen på, hvorfor der kommer en blodrød fangst med ud, når du graver efter guld netop nu, er en hel anden.

Det skriver Women's Health

- Blodigt slim og blodnæse i vinterperioden er et direkte resultat af vejret, fortæller øre-, næse-, halslægen Roheen Raithatha til Women's Health.

Når vi er udenfor, trækker vi vejret tungt i kulden, og luften er kold og tør. Når vi kommer hjem skruer vi op for radiatoren. Det barske klima gør, at slimhinderne i vores næser revner, og det kan lede til blottede blodårer, som der til sidst går hul på, forklarer eksperten.

Vintervejret er samtidig skyld i, at vi producerer flere bussemænd af den tørre slags, som kan rulles sammen til en kugle. De sidder godt fast oppe i næsten og kan næsten gøre ondt at rive ud. Og jo hårdere man pudser næse, jo større chance er der for, at ens blodkar revner.

Derfor kommer der blod med ud.

Folk, som i forvejen har allergiproblemer og sarte slimhinder, er mere udsatte, når det gælder blodigt vintersnot.

Problemet kan løses ved, at man flytter ned i varmen, hvor luften er fugtigere og lunere. Det er samtidig en allertiders undskyldning for at komme lidt væk.

Men hvis man ikke lige har tid til at pleje sine svage blodkar i næsen under en palme på en tropisk ø, så kan saltvandsspray, som forhindrer næsen i at tørre ud, eller næsespray også afhjælpe problemet. Tal med din læge om situationen.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip