Derfor er det godt med et æble

Æbletræerne bugner af lækre og plukkeklare æbler, og der er rigtig mange gode grunde til at sætte tænderne i de sprøde og lækre æbler – også ud over den åbenlyse, at de smager skønt.

- Lige nu topper næringsindholdet i æblerne, for det er højsæson for nogle af verdens bedste æbler, vores egne danske, som i øvrigt smager særligt godt i år efter den varme og solrige sommer, forklarer SØNDAGs sundhedsekspert Anne W. Ravn, der er diætist.

Og æbler er særligt rige på C-, E- og K-vitaminer samt stoffet pektin, der gavner fordøjelsen og nedbringer kolesteroltallet.

Æbler er gode hvis du vil tabe dig

Og fordelen ved æbler frem for flere andre typer frugt er, at især friskhøstede æbler ikke påvirker blodsukkeret i nær så høj grad som mange andre frugter og er derfor også velegnede, hvis man har diabetes.

- De mætter godt i forhold til antallet af kalorier, så også når man gerne vil tabe sig, er det en god frugt, som relativt mætter mere og påvirker vægten mindre end andre frugter. Meget tyder desuden på, at æblets mange virkningsfulde stoffer også kan beskytte de celler i kroppen, som ellers kan udvikle Alzheimers og Parkinson, lyder der fra Anne W. Ravn.

Pangfarvede grøntsager beskytter mod kræft. Hvorfor? Få forklaringen på Søndag.dk

De vigtigste danske spiseæbler

Tidlige sorter: Transparente Blanche, Skovfoged og Guldborg.

Senere: Rød ananas, James Grieve og Graa-sten.

Sene: Filippa, Pigeon, Cox Orange og Ingrid Marie.

Køb usprøjtede eller skyl de sprøjtede æbler grundigt og spis hele frugten – kernehuset bidrager også med en masse sundhed. Den bedste måde at opbevare æbler er i en lukket pose i køleskabet, så de ikke tager smag fra de andre råvarer.

Brug dine æbler til at lave en lækker chutney – på Søndag.dk får du opskriften på æblechutney med chili

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip