Derfor er det no-go at træne uden trusser

Selvom det gnaver eller man måske kan se trussekanten, når du har dine stramme træningsbukser på, er det ikke en god idé at begynde at træne uden trusser.

Særligt ikke, hvis du går til spinning.

For det kan nemlig give stor irritation i underlivet, og du kan ende med at få svamp, skriver kk.no.

- Bakterier og svamp elsker et fugtigt, varmt miljø, forklarer Doerthe Brueggmann, der er læge og ekspert på Healthgoesfemale.com.

Find de perfekte trusser til din numse – med den store trusse-guide på Q.dk

Brug undertøj i bomuld

Det er det tynde kunstmateriale, som det meste træningstøj er lavet af, der giver gode betingelser for bakterierne, når sved, varme og fugt også er til stede.

Svamp i underlivet opstår, når bakteriebalancen i skeden forstyrres. De fleste kvinder oplever at få det på et tidspunkt, og for nogen er det oftere end for andre.

Derfor peger Espen Gubberud, som er læge og gynækolog, på, at det især er kvinder, der ofte genereres af svamp, som skal huske trusserne.

- Hvis du ved, at du let får svamp, så er det en fordel at bruge undertøj, som helst består af bomuld og andre stoffer, der er til at ånde i, siger han til kk.no.

Tegn på svamp er typisk ændret udflåd samt kløe, forklarer lægen.

Hvordan er det lige med kvinders underliv? På Femina.dk aflives 7 myter om emnet

Få skiftet tøj hurtigt

Hvis du typisk ikke har problemer med svamp, kan det være i orden at løbe en tur uden trusser under træningsbukserne, hvis man bedst kan lide det.

Så er det bare endnu vigtigere at gå i bomuldstrusser, når du ikke træner, og at du så hurtigt som muligt får skiftet tøj og kommer i bad efter løbeturen, siger Espen Gubberud.

Her får du 3 gode råd til, hvordan du ellers kan forebygge mod svamp:

- Sov nøgen, så dit underliv får luft.

- Vask dit undertøj på mindst 60 grader, så bakterierne er helt væk.

- Pas på med at bruge for stærke sæber forneden. Vælg en mild specialsæbe i stedet.

Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media.

Dagens Gossip