Derfor er frosne grøntsager bedre end friske

Skrevet af Aller Media

01/03/2014

Dagens topnyheder

Line Sølvhøj Johansson, Mad & Bolig/NewsDesk    Aller Media.

Vi skal spise mindst 600 gram frugt og grønt om dagen, hvoraf mindst halvdelen skal være grøntsager. Sådan lyder anbefalingen fra Sundhedsstyrelsen, når det gælder mængden af frugt og grønt, vi skal spise om dagen for at holde vores krop sund og rask. Men tæller frosne grøntsager med?

Dette skal du putte i en juice, hvis du vil have ekstra meget energi.  Se opskriften på madogbolig.dk.

Mange har hidtil troet, at grøntsager på frost ikke talte helt så meget med i regnestykket, fordi frosne grøntsager er blevet kritiseret for ikke at være lige så fyldte med vitaminer og mineraler, som friske grøntsager.

Men forskningen fra Food Research Institute viser noget andet.

Sandheden om grøntsagerne

Tidligere mente man, at frostgrøntsager mistede en masse næringsstoffer, når de blev frosset ned, og derfor skulle det være et dårligere valg, når det var de frosne grøntsager, der endte i indkøbskurven. Men virkeligheden viser sig at være lige modsat.

Hvad skal du spise i aften? Find idéer i galleriet med 10 sunde og sprøde salater på madogbolig.dk. 

Forskning viser, at frostgrøntsager har flere næringsstoffer end friske grøntsager. Det skyldes, at de friske grøntsager bliver importeret gennem hele året og til tider lageret, før de bliver solgt, og derfor er de mindre nærende end grøntsager, der er plukket friske på den bedste tid på året og frosset ned.

- De frosne grøntsager fremstilles, når de lige er blevet høstet, og derfor bevarer de næringsindholdet, når de fryses ned, forklarer Grethe Iren Borge fra Food Research Institute.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du vælger grove grøntsager som for eksempel broccoli, løg, ærter, bønner og rodfrugter. Spis så mange, du har lyst til, og gerne til alle måltider.