Derfor er Luis Suarez så svær at holde af

Siden har fodboldverden stået i kø for at lægge afstand til Suarez. Liverpool-legender som Graeme Souness, Mark Lawrenson og Alan Hansen er gået forrest og spurgt, om Luis Suarez sine fodboldkvaliteter til trods er en værdig repræsentant for klubben.

- Han er en verdensklassespiller, men han giver dig også problemer i verdensklasse, konstaterer Lawrenson tørt.

Men Liverpool-direktør Ian Ayre har fastslået, at man ikke har nogen planer om at sælge holdets vigtigste spiller. Man giver ham i stedet en bøde og afventer straffen fra FA.

- Det påvirker kun hans fremtid på den måde, at vi skal arbejde mere med hans disciplin, fastslår Ayre og konstaterer, at planen stadig er, at Suarez opfylder sin kontrakt og bliver i klubben til 2017.

Episoden udstiller endnu engang kulturkløften mellem det Sydamerika på sultegrænsen, som Suarez har sine rødder i, og det England, som han nu spiller i, hvor man også kan være fattig, men stadig har et behov for fair play og respekt for konkurrenterne.

I Sydamerika er der en anden forståelse af reglerne, og hvornår man må bøje dem.

- Han er vokset op i en 'vind for enhver pris'-fodboldkultur, hvor den slags episoder ikke bliver taget så alvorligt som i England. Jeg tror, at i Uruguay er indstillingen snarere, at Suarez bliver ved med at bryde det ellevte bud: Du må ikke blive afsløret, siger BBCs sydamerikanske fodboldekspert Tim Vickery om mentalitetsforskellen.

Oven i det kommer så en opvækst som det midterste barn i en flok på syv brødre i en fattig familie. Hans forældre blev skilt, da han var ni, og hans mor måtte alene sørge for sønnerne. Hun gjorde rent hos rige familier og var vagt på et hospital, mens hendes mor så efter børnene for at skrabe midler sammen til familiens overlevelse. For lille Luis gik tiden med at spille fodbold, øve sig og hele tiden blive bedre. Men det var mod de andre fattige knægte og efter gadereglerne, hvor alle kneb gælder.

I en alder af 14 var han blevet så god, at Uruguays førende klub Nacional de Montevideo gerne ville lave en aftale med ham, men året efter var han tæt på at ryge på porten. Her så man for første gang, hvor let antændeligt temperamentet er hos den iltre angriber, da han fik et rødt kort i en kamp. Knægten reagerede prompte, nikkede dommeren en skalle, så han brækkede næsen og blodet flød.

Nacional var klar til at smide ham ud, men Luis' storebror Paolo, der selv var ved at få gang i en karriere som professionel fodboldspiller, hjalp med at få styr på temperamentet.

Som 16-årig fik han førsteholdsdebut for Nacional og tre år senere blev han solgt til hollandske Groningen for seks mio. kroner. Selvom det var svært at komme til Europa som 19-årig og lære et nyt sprog og en ny fodboldkultur, blev Suarez et hit med 17 mål i 37 kampe i sin første sæson i Holland. En gang imellem voldte temperamentet ham problemer, og han så også rødt i en kamp - men uden at nikke dommeren skaller denne gang.

Alligevel besluttede Ajax sig for at hente den unge uruguayaner, og efter at have fået afslået et bud på 26 mio. kr., blev klubberne enige om en handel til 56 mio. kr. Siden fulgte sæsoner med mål på stribe, og Suarez blev en af de få spillere, som har scoret mere end 100 mål for Ajax, men der var også udfald ind imellem i form af gule kort for brok eller skuespil. Værst var det, da han i november 2010 en kamp mod PSV Eindhoven satte tænderne i Otman Bakkal og pådrog sig syv spilledages karantæne.

Men den slags afholdt ikke Liverpool fra at hente Luis Suarez til Premier League i januar 2011, så man have været klar over, at der kunne opstå disciplinære problemer, selvom racisme-sagen med United-backen Patrice Evra, som Suarez kaldte 'negrito' og søndagens bid nok er kommet bag på dem.

Dagens Gossip