Derfor er mange piger vilde med ‘træk ud metoden’ og nu er der godt nyt

Selvom metoden har ry for at være uansvarlig og forældet, forventer man, at omkring 60 procent af de amerikanske kvinder på et eller tidspunkt i deres liv har forsøgt at undgå graviditet, ved at få sin partner til at trække sig ud, før han kom.

Men nu antyder en undersøgelse, at metoden muligvis kan være lige så sikker prævention mod graviditet, som kondomer er.

Det skriver Huffington Post.

Læs mere: 7 sexstillinger som mænd faktisk hader

Undersøgelsen viste, at 18 procent af de par, der bruger ‘træk ud’-metoden, ville blive gravide i løbet af et år. Til sammenligning ville 17 procent af de par, der brugte kondomer, ville ende med at blive gravide.

Organisationen Planned Parenthood hævder dog, at risikoen for graviditet er højere, og at 27 ud af 100 kvinderne ville blive gravide.

Ifølge Kelly Blanchard, som er formand for Ibis Reproductive Health, foretrækker mange kvinder at undgå hormoner. Der kan også være religiøse årsager til, at kvinden ikke ønsker at bruge kondom eller p-piller.

- En af de store fordele er åbenlyst, at du ikke behøver en recept eller udstyr - og du har altid adgang til ‘metoden’, siger Kelly Blanchard til Huffington Post.

Læs mere: 5 skadelige vaner i parforholdet, som folk tror er almindelige

‘Træk ud’-metoden beskytter naturligvis ikke mod sexsygdomme og infektioner - og ingen af de to ‘metoder’ kommer i nærheden af at være lige så effektiv beskyttelse mod graviditet som p-pillen.

En amerikansk undersøgelse fra 2014 viste, at mere end 33 procent af 4.600 amerikanske kvinder mellem 18 og 39 år havde brugt ‘træk ud’-metoden mindst en gang i løbet af den seneste måned.

Der skal dog tages forbehold for, at der ikke var så mange deltagere i undersøgelsen i forhold til, hvor mange kvinder, der bor i USA.

Følg Dagens Frække for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip