Derfor er nattehimlen mørk

Alle har kigget op på himlen en skyfri nat og gjort sig tanker om universets uendelighed og de utallige stjerner, der lyser op derude – langt, langt væk.

Er der liv derude?

Men når nu der er så mange stjerner, hvordan kan det så være, at himlen alligevel er mørk? Hvorfor er himlen ikke fuldstændigt lyst op af alle de sole, der brænder på livet løs?

Det skyldes to ting, forklarer MinutePhysics i en kort video på deres YouTube-kanal, hvor de i øvrigt har lagt en stribe andre velproducerede videoer op om fascinerende spørgsmål fra fysikkens verden, ifølge Videnskab.dk.

Se videoen om den mørke nattehimmel her:

Dels er årsagen, at universet ikke er uendeligt gammelt. Selvom der er utallige stjerner, befinder en del af dem sig så langt væk, at lyset fra dem endnu ikke er nået frem til os.

Smukke billeder: Jorden rundt på ét minut

Den anden grund er, at fjerne stjerner bevæger sig længere og længere væk fra os og til sidst bliver infrarøde, så de bliver usynlige for det blotte øje.

Du kan få den nærmere forklaring i videoen på Videnskab.dk, hvor MinutePhysics med tegninger og billeder kaster lys over, hvorfor himlen er så mørk.

Af Jonas Salomonsen

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip