Derfor er Thorning ikke i Fælledparken 1. maj

Der er intet usædvanligt i, at Socialdemokraternes formand, statsminister Helle Thorning-Schmidt, holder sig væk fra venstrefløjens største fest i Fælledparken, når der er kommunalvalg lige om hjørnet.

Sådan lyder Socialdemokraternes forklaring på, at Helle Thorning i år overlader den store scene 1. maj i Fælledparken i København til byens overborgmester, S-næstformand Frank Jensen.

- Det har været sådan, at både i 2005 og 2009, at man overdraget den store scene til overborgmesterkandidaten. Så det er efter en fast skabelon, vi kører her, siger Socialdemokraternes partisekretær, Lars Midtiby.

- Der har bare været den tradition, at man i kommunale valgår har sprunget Fælledparken over og er taget ud i landet, siger han og afviser, at Thornings fravær skyldes den blæst, der er om både partiet og statsministerens egen person.

Nu er det bare sådan, at Helle Thorning rent faktisk talte i Fælledparken i 2009. Det viser et klip på YouTube fra den socialdemokratiske ungdomsafdeling, ligesom både Ritzaus Bureau og Altinget i 2009 beskrev Thorning-Schmidts tale i Fælledparken det år.

Da Ritzau ringer Lars Midtiby igen og spørger ham til videoen af Thorning i Fælledparken i 2009, siger han:

- Det, jeg lige har fået ind nu her, er, at der var et eller andet sidearrangement, siger han.

- Det skal jeg beklage. Hun taler til sådan en side-arrangement med DSU klokken 18:40. Så på den måde har hun talt Fælledparken. Ikke til det store arrangement som hovedtaler, men til et sidearrangement, siger han.

- Nu skal jeg nødig lægge hovedet på blokken mere, men i vores interne program stod det ikke, så jeg går ud, at det er noget, der er kommet ind til sidst, siger Lars Midtiby om Thornings 1. maj-tale i 2009.

- Det er jo bare vores valg, at hun ikke har talt på den store scene, og vi synes det har fungeret godt, at hun er taget direkte ud i landet. Det er jo ikke sådan, at man ikke kunne forestille sig, at hun må ikke tale.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip