Derfor er vi danskere så underlige

- Vil du gøre en dansker vred? Så sammenlign ham med en svensker.

- Danskere synes, du er klam, hvis du smiler til en anden persons baby.

- Danskere bliver ekstremt stolte, hvis du nævner vores sejr ved EM 1992. Det er nationens stolteste øjeblik.

Sådan lyder tre af punkterne på en lang liste over observationer, der slår fast, at danskere er et virkelig underligt folkefærd sammenlignet med resten af verden.

Det er den berejste danske iværksætter, Magnus Kjøller, der er forfatteren bag listen.

- Forskellen på mennesker bliver hurtigt et samtaleemne, når man mødes med andre kulturer. Derfor tænkte jeg, at jeg ville summere op, men samtidig også høre andres input til, hvilke skøre ting, der definerer os danskere, fortæller Magnus Kjøller til Dagens.dk.

Magnus Kjøller er født og opvokset i Danmark. Han er bosat i Dubai, men tilbringer i øjeblikket tiden i Tokoy. Rejserne sætter de danske særheder i perspektiv.

- Jeg henter min inspiration fra det, jeg selv har lagt mærke til, hørt og læst om igennem tiden. Men også ved at tale med mennesker, der ikke besidder et rødbedefarvet pas. De kan lettere spotte de sjove træk, vi danskere har, forklarer han og fortsætter:

- For eksempel takkede jeg i dag en japaner i Metroen for at hjælpe mig med at finde vej. Så jeg tog et stort smil på, kiggede ham i øjnene og stak hånden ud for at takke ham. Dét gør man så ikke her, men det er jo meget normalt i Danmark.

Magnus Kjøller har især lagt mærke til ét karaktertræk, der kendetegner danskere.

- Jeg tror danskere generelt er ret selvfede. Og vi kan godt lide at læse om os selv og få bekræftet, hvor fede vi er. Det er for eksempel derfor, vi går helt i selvsving, når der er et indslag om Danmark i CNN eller Oprah, siger han. 

På få dage har i omegen af 200.000 mennesker besøgt Magnus Kjøllers blog, ligesom listen over danskernes særheder er blevet et kæmpe viralt hit på sociale medier.

DU KAN SE ALLE DE SJOVE PUNKTER HER.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip