Derfor får din sure kollega ros af chefen

Skrevet af Aller Media

26/06/2014

Dagens topnyheder

Hun hilser ikke, hun gider ikke deltage i festerne, hun er afvisende og spiser ikke kage med sine kollegaer om onsdagen.

Hun er hadefuld, og du tænker, hun går glip af en masse. Men du behøver ikke have så ondt af hende, for der er også fordele ved at være født sur og en af dem er, at hun højst sandsynlig er utrolig god til sit job.



Kører du træt i løbet af arbejdsdagen? Få syv lette tips til mere wellness i arbejdstiden
 


Det er sjældent man hører, at det kan være en fordel at være gnaven, men nu viser nye studier, at det kan gør dig bedre til jobbet, skriver sciencedaily.com.



Et studie fra Department of Psychology, University of Illinois at Urbana-Champaign og Dolores Albarracín, Annenberg School for Communication og Department of Psychology, University of Pennsylvania viser, at et hadfuldt menneske bruger meget mindre tid på forskellige aktiviteter, end folk der ikke er sure. 



Et bedre fokus

Når de sure ikke gaber over så mange aktiviteter som andre folk, så betyder det basalt set, at de kan koncentrere sig om de få opgaver, de har på for eksempel jobbet, og derfor er de ofte rigtige gode til netop de får ting. Det gør dem bedre i stand til at finpudse og præstere på få felter.
 Skal du gå hele vejen og have sex med din kollega?

Test dig selv og blive klogere



En person, der derimod er meget nysgerrig og åben overfor ting, vil kaste sig over flere aktiviteter og opgaver og derfor ikke blive specielt god til nogle af dem. Den sure person, der afskyr mange ting, vil kun koncentrere sig om de få ting, personen kan lide, og det skaber altså et andet fokus. Fokus eller interessen for at prøve mange ting, er ikke nødvendigvis selvvalgt, ifølge forskerne:



- Resultaterne demonstrerer, at der kan forekomme adfærdsmønstre af forskellig art på baggrund af andet end ønsket om at være aktiv eller ej. Faktisk kan visse personer være mere aktiv involveret end andre, ikke fordi de absolut ønsker det, men fordi de identificerer sig med en række specifikke ting, som de ønsker at være en del af. 



Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media