Derfor får du bumser på rumpen - og det kan du gøre ved det

Selvom du i vid udstrækning er vokset fra bumserne i ansigtet, så kan det sagtens være, at du er plaget af udbrud andre steder på kroppen. Og grunden er i princippet den samme. Det forklarer Ann-Kristin Stokke, som er fagchef hos Skintific A/S, til KK.no.

- Huden vi har på halsen, brystet og ryggen har samme typer talgkirtler som i ansigtet. Disse er store med tilknyttede hår, som enten er meget små eller slet og ret manglende. Håret skal som udgangspunkt bidrage til at fragte talg op til hudoverfladen, og hvis det mangler, eller der er meget lidt, så vil talg sammen med døde hudceller blive fanget nede i follikeldelen, siger Ann-Kristin Stokke og forklarer videre, at det skaber en betændelsestilstand, som giver bumser.

Derfor kan sukker være grunden til dine bumser. Se, hvordan du får styr på dit blodsukker, på Femina.dk

Bumser fordi du er hårløs

Når du får bumser på i bikinilinjen, bag på lårene eller på numsen, så kan det altså godt hænge sammen med, at du fjerner hårene de steder – eller blot slider hårene af fx hvis du har et job, hvor du sidder meget ned.

- Du har helt sikkert oplevet, at der er dukket bumselignende knopper op i bikinilinjen, på læggene eller på lårene, efter du har vokset eller barberet dig. Voksning og barbering udløser bumser, fordi det fjerner de hår, der skal fragte talg ud. Derfor er det meget almindeligt at få disse gule knopper i de områder, siger Ann-Kristin Stokke.

Se skønhedstricket: Sådan får du super friske øjne på ti sekunder

Fjern skidt og bakterier

Løsningen er ifølge fagchefen at behandle de kritiske områder, ligesom du behandler og plejer dit ansigt for at undgå bumseudbrud.

- Du bør altid bruge produkter, der er antibakterielle, og som løsner op for tilstopninger i de områder, hvor du er plaget. Det er vigtigt at bruge rens hver dag, så jeg vil anbefale, at du bruger den samme rens som i ansigtet på brystet og ryggen. Fx når du står i badet, siger hun.

Lisbeth Madsen, NewsDesk  Aller Media

Dagens Gossip