Derfor foretrækker myg at bide i netop dig

Alle, der har været på campingtur eller tilbragt tiden omkring nogle af myggenes yndlingssteder, har lagt mærke til, at de små snyltere synes at foretrække at bide i bestemte personer frem for andre.

Er du - som undertegnede - en omvandrende buffet for de blodsugende bæster, har du sikkert tænkt, hvad der mon gør dig så ekstremt attraktiv. Svaret er din lugt.

Det skriver IFL Science.

Tidligere har forskere observeret, at myg foretrækker store mennesker, fordi de producerer mere CO2, som myggene kan lugte sig frem til. Andre studier har også vist, at de er glade for øl-drikkere og gravide. Selvom der er blevet spekuleret i, om ofrenes diæter har noget at sige, har det vist sig ikke at holde.

Nu har et nyt forskningsstudium undersøgt sagen. Forskerne tog en gruppe kvindelige frivillige. De var alle tvillinger, men nogle enæggede og andre tveæggede. Man brugte både enæggede og tveæggede for at se, om der kan ligge en forskel i generne, der gør folk mere udsatte over for myggestik.

Læs også: 10 husmodertips mod insektbid

Tvillingerne stak deres hænder ind i en kasse af plexiglas, hvor 20 hun-myg fik lov til at bide. Herefter kiggede forskerne på, hvor mange gange hver forsøgsperson var blevet bidt, og satte dem ind i et skema over, hvor attraktive de hver især var for myg.

De identiske tvillinger - som deler alle deres gener - scorede konsekvent mest ens. Det vil sige, at der lader til at være en genetisk komponent.

Konklusionen er, at generne og en række mikrober, som er individuelle fra person til person, er med til at få os til at lugte som os selv. Det gælder både ånden og lugten fra tæerne.

Læs også: Dette sker, når du holder op med at ryge

Myg tiltrækkes mere af nogle lugte end af andre, og lugtene er tilsyneladende genetisk betingede.

Du kan altså takke dine gener for, at myg simpelthen finder dig uimodståelig.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip