Derfor gik Richie Porte ned

Hvordan kunne det dog gå så galt for Richie Porte, at han tabte 17'59" til søndagens vinder Dan Martin, når han dagen før var den rytter, der var tættest på Chris Froome i Skys magtdemonstration? Var han syg eller styrtet uden for kameraernes vinkel?

Svaret er endnu mere simpelt end det. Porte havde bare ikke benene. Han havde kørt sig ud lørdag, og så var der ikke mere tilbage søndag.

- Richie havde en rigtig, rigtig skidt dag. Måske fordi han var gået for dybt lørdag og betalte prisen. Men selv på en gennemsnitsdag burde han kunne have siddet i gruppe med Froome uden problemer. Han var bare tom, forklarede teknisk direktør på Team Sky, Carsten Jeppesen.

Richie Porte blev allerede tidligt på etapen sat af, da Movistar og Team Saxo-Tinkoff begyndte at sætte tempo. Den lille australier var en overgang tæt på at få kontakt igen, men til sidst glippede det helt, og han endte med at smide alle sine chancer for en god placering i det samlede klassement, hvor han nu ligger nummer 33.

Team Skys mål er da også udelukkende at få Chris Froome på toppen af podiet i Paris, men hvor det i går så ud til at de kunne gentage sidste års succes med både nummer et og to i det samlede klassement, ser det i år ud til, at de må 'nøjes' med Froome. Det overlever de nok også.

Dagens Gossip