Derfor giver finanslovaftale uden EL mening

Selv om Enhedslisten udgør regeringens parlamentariske grundlag, så er det hverken overraskende eller ulogisk, hvis regeringen allerede nu er godt i gang med at sikre en finanslovaftale med Venstre uden om Enhedslisten.

Det vurderer politisk redaktør på Kristeligt Dagblad Henrik Hoffmann-Hansen.

- Jeg tror, det grundlæggende handler om, at regeringen kan få gennemført flere dele af regeringsgrundlaget sammen med Venstre, end de kan sammen med Enhedslisten, siger han til Ritzau.

Ifølge Børsen er regeringen parat til at acceptere et krav fra Venstre om, at den kommende reform af kontanthjælpssystemet skal være en del af forhandlingerne om finansloven.

Men også set fra regeringens side er der fornuft i at kæde finansloven sammen med en kontanthjælpsreform, mener Henrik Hoffmann-Hansen.

- Ønsket om en kontanthjælpsreform er en del af regeringsgrundlaget, og hvis regeringen laver en aftale nu med Venstre om finansloven, så har regeringen også låst Venstre til at gå med i en kontanthjælpsreform senere på året, siger han.

At en finanslovaftale mellem regeringen og Venstre kan skabe internt splid i regeringen og gøre Enhedslisten endnu mere rasende, gør det ifølge Henrik Hoffmann-Hansen ekstra attraktivt for Venstre at indgå i en bred finanslovaftale, siger han.

Et lynforlig om finansloven udenom Enhedslisten er dog under alle omstændigheder "højt spil", siger Henrik Hoffmann-Hansen.

- Det er klart, at man i Enhedslisten bliver vanvittig rasende. Man kunne godt forestille sig, at de ville benytte sig af den første mulighed for at vælte regeringen, hvis der pludselig kom en sag, hvor der er enighed udenom regeringen.

- Problemet for Enhedslisten er bare, at de ikke har andre steder at gå hen, vurderer han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip