Derfor glemmer du dine drømme

Skrevet af Kristine Bugbee

19/03/2016

Dagens topnyheder

Det er ikke atypisk at huske en voldsom drøm eller et mareridt i ny og næ, men det er langt fra hver dag, man vågner op og kan huske sine natlige eventyr fra ende til anden. 

Og når man endelig kan huske en drøm, ender man med at glemme detaljerne, inden dagen er omme. Årsagen til, at nogen kan huske mere af deres drømme end andre, er, at vi har forskellig hjerneaktivitet.

Mens nogen mennesker kan huske mange drømme, kan andre aldrig genkalde sig det drama, der udspillede sig om natten. Det skriver Side2.

Forskning fra Neuroscience Research Center i Lyon viser, at man oftest husker sine drømme, hvis man vågner, mens man har drømmen. Dertil er der større chance for at huske drømmen, hvis man vågner, mens man er i den dybeste REM-søvn og midt i en drøm.

Læs også: Død eller nøgen? Her er forklaringen på dine drømme

Personer, der ofte husker deres drømme, vågner desuden oftere og lettere om natten. Forskningen viser, at de har mere aktivitet i de to områder af hjernen, som er vigtige for at generere drømme. 

Hvis du vil være bedre til at huske dine drømme, kan du gøre to ting, skriver Side2: Du kan drikke en masse vand inden sengetid, så du vågner om natten for at skulle tisse. På det tidspunkt er der god chance for, at du vågner midt i en drøm og derfor kan huske den, mens du slentrer ud på toilettet.

En anden mulighed er, at du dropper vækkeuret og andre forstyrrende elementer i dit soveværelse, som kan 'ødelægge' minderne om drømmen. Når du vågner naturligt, er der større chance for, at du kan huske, hvad der skete i løbet af natten.

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler: