Derfor gør sex dig klogere

Skrevet af Aller Media

17/01/2014

Dagens topnyheder

Hvis du føler, at du mangler begrundelser for at dyrke mere sex, så kan du bruge hjernens udvikling som argument. Et forskerhold fra University of Maryland har lavet en ny undersøgelse, der viser, at der produceres flere hjerneceller, hvis vi har et regelmæssigt og flittigt sexliv. Det skriver Dailymail.co.uk.

Forsøgene er udført på midaldrende laboratorierotter, men forskerne mener, at resultaterne meget vel kan overføres på mennesker.

Sådan får du lyst til mere sex. Se sexologens råd på Femina.dk 

Sex skaber nye celler

I undersøgelsen opdagede forskerne, at når rotterne havde parret sig, så var der blevet dannet nye neuroner i det område i hjernen, der kaldes hippocampus, hvor langtidshukommelsen sidder.

Forskerne mener, at udviklingen af nye neuroner gennem parring er med til at genopbygge kognitive funktioner hos midaldrende rotter. Men det er vigtigt, at det seksuelle niveau opretholdes, for ellers dør de nydannede hjerneceller, kunne forskerne konkludere.

Vil du have bedre orgasmer? Øv dig, og opnå disse syv forskellige former for orgasme. Se mere på Femina.dk 

Sådan får du mest ud af arbejdet

Hvis du skal få noget ud af din nyvundne hjernekapacitet, kan det dog ikke nytte noget, at du ligger på den lade side imellem sexakterne, forklarer psykologen Tracy Shors. Det kræver faktisk hårdt arbejde at holde cellerne i live.

- Du kan skabe nye celler gennem motion, Prozac (antidepressiver, red.) og sex. Hvis du laver mental træning, så holder du flere af de celler i live, som du har produceret. Og hvis du gør begge dele, så har du det bedste fra to verdener – du producerer nye celler, og du holder flere af dem i live, siger Tracy Shors. Det skriver Dailymail.co.uk.

Skrevet af Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media