Derfor har du ikke har fundet drømmemanden

Som moderne kvinder, så ved vi, hvad vi vil have, og vi går ikke på kompromis. Det gælder også, når det kommer til mænd og potentielle partnere.

Har du ligesom mange andre kvinder i dag en lang tjekliste over, hvad din kommende mand skal leve op til både udseendemæssigt og personlighedsmæssigt, så kan det være den liste, der spænder ben for, at du møder og lader dig opsluge af en forelskelse.

Sådan scorer du lettest en mand. Få de fire gode tips på Femina.dk

Det forklarer Peder Kjøs, som er specialist i klinisk voksenpsykologi til KK.no. Og han mener på sin vis ikke, der er noget i vejen med at stille høje krav.

– I dag stiller kvinder nok højere krav end før, fordi de har fået mere selvtillid og synes, de fortjener bedre end blot at måtte slå sig til ro med den første og bedste mand de møder. Det er som udgangspunkt rigtigt godt. Blot at vælge en mand, fordi du ikke tror, du kan få en, der er bedre, kan hurtigt lede til problemer, siger Peder Kjøs til KK.no.

Her er de seks egenskaber, vi elsker mest ved mænd. Se dem på Femina.dk

Ingen mænd er perfekte

Det kan dog blive problematisk, hvis din kravliste er så lang, at ingen mænd kan leve op til den i virkeligheden.

- Ulempen, ved de høje krav mange kvinder har, er, at de ikke altid er realistiske. En del kan blive nødt til at sænke kravene, hvis de gerne vil finde sig en partner, siger Peder Kjøs.

Her er kravene du bør stille

Han understreger dog, at det er vigtigt, at du har visse forventninger til den mand, du skal leve sammen med. Det skal bare være de rigtige.

- Du bør stille krav, men de bør handle om relationelle aspekter, som fx at personen er sød og venlig. Det er vigtigt, at han har nogle grundlæggende værdier, som er omtrent de samme som dine, og at han har tænkt sig at leve på en måde, der passer godt sammen med dine ønsker, sige Peder Kjøs.

Af Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media

Dagens Gossip