Derfor har kongehuset brug for flere penge

Skrevet af Nicolai Haugsted

5 uger siden

|

11/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En pressemeddelelse fra Statsministeriet afslører, hvorfor den royale familie bør få flere penge.

Dagens topnyheder

Med skiftet på Danmarks trone fra Dronning Margrethe til Kong Frederik og Dronning Mary, står det danske kongehus over for en markant økonomisk forandring.

Statsministeriet har i en nylig udsendt pressemeddelelse, som BILLED-BLADET har fået adgang til, afsløret, at regeringen ønsker at forhøje den samlede ydelse til kongehuset fra de nuværende 126,5 millioner kroner til 143,8 millioner kroner.

Dette tiltag er en del af de bredere ændringer, som følger efter tronskiftet i Danmark.

Yderligere foreslår regeringen et ekstraordinært tilskud på omtrent 29 millioner kroner for 2024.

Hovedformålet med denne finansielle justering er at sikre kongehuset en passende soliditetsgrad samt tilstrækkelig kapital til at dække nødvendige investeringer og udgifter, der er opstået som følge af tronskiftet.

Selvom loven endnu ikke er vedtaget, har regeringen fremlagt et forslag, der, hvis det bliver vedtaget, vil træde i kraft den 1. februar 2024, med tilbagevirkende kraft. Dette forslag forventes at blive førstebehandlet i Folketinget den 19. april.

Tronskiftet i Danmark har ikke blot været en ceremoniel ændring, men har også sat gang i vigtige overvejelser om kongehusets finansielle fundament. Regeringens forslag om øgede ydelser og et ekstraordinært tilskud markerer en anerkendelse af de økonomiske behov, der følger med en sådan historisk overgang.