Derfor har Vettel fået publikum på nakken

Det er blevet værre og værre, og det kulminerede med en regulær pibekoncert efter Italiens Grand Prix i Monza: Formel 1-tilskuerne overalt i verden er blevet trætte af Sebastian Vettels dominans og er begyndt at buh´e af ham under sejrsceremonierne.

Efter fire sejre i træk er der lagt op til en ny Vettel-sejr i Korea i weekenden – og en ny pibekoncert. Indtil for nylig ignorerede tyskeren buh-råbene, men i Monza var de så højlydte, at han blev bedt om at kommentere dem.

- Det er jo Ferrari- land – de er røde helt ind i sjælen, forsøgte han sig efter at have givet Fernando Alonso baghjul på Ferraris hjemmebane.

Da buh-råbene var omtrent lige så højlydte efter Singapores Grand Prix for 14 dage siden, kom Vettel med en ny forklaring.

- Her er der jo også mange Ferrari-fans - der er nok mange af dem fra Monza, der er rejst hertil, sagde han og forsøgte at tage en eventuel gentagelse søndag på Yeongam-banen i Sydkorea i opløbet:

- De er nærmest på en verdensturne!

Inderst inde ved Vettel godt, at det ikke er de samme mennesker ,der har buhet af ham efter de seneste løb. Og i et mere alvorligt øjeblik siger han om de negative tilråb, der har skæmmet sejrceremonier gennem det meste af 2013-sæsonen.

- Det er ikke rart. Men så længe de buh´er, er det også et tegn på, at vi gør vores arbejde godt.

Men der er flere og flere i formel 1-depotet der mener, at Vettel undervurderer buh-råbene – at det ikke kun handler om Ferrari-fans, der er trætte af tyskerens dominans.

Buh-råbene startede nemlig for alvor ved sejrceremonien efter Malaysias Grand Prix. Her vandt Vettel også - men først efter at have ignoreret en klokkeklar teamordre og derefter snydt sin Red Bull-makker Mark Webber for sejren.

Alverdens formel 1-tilskuere er ikke blot trætte af de mange Sebastian Vettel-sejre – de er måske endnu mere trætte af måden, tyskeren vinder på. At han fandt det nødvendigt at snyde en sympatisk og loyal teamkammerat som Mark Webber kan være den reelle årsag til buh- råbene.

Men uanset årsagen er Sebastian Vettel godt i gang med at gøre sig til den mest upopulære verdensmester i formel 1-historien.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip