Derfor hører du din telefon ringe – selvom du ikke får et opkald

Det gibber i dig, og du smider, hvad du har i hænderne – går eventuelt uden for døren, fordi du lige har mærket, at din telefon vibrerede i lommen. Men da du tager telefonen op og kigger på den, er der hverken sms’er eller indgående opkald, du ikke nåede at tage. Mærkeligt – men du er ikke ved at blive skør.

Ifølge et studie, publiceret i magasinet ’Computers in Human Behavior’ , har 89 procent af mobil-brugere oplevet såkaldte fantom-vibrationer fra deres telefon; de oplever det endda en gang hver anden uge i gennemsnit.

- Vi er indstillet til at lytte efter signaler så som en vibration, der alarmerer os om en besked eller et opkald, siger Michelle Drouin, der er den ledende forsker bag studiet til Men’s Health.  

Forventningen om at høre en lyd eller mærke eksempelvis en vibration kan fremprovokere oplevelsen af at høre eller føle signalet – især hvis man er stresset eller netop forventer at få en besked på et bestemt tidspunkt.

Oplever du det ofte, og er det irriterende for dig, kan du (udover naturligvis at overveje, om du er stresset og derfor bør geare ned) lægge telefonen fra dig  nogle timer hver dag, så du ikke kan komme til den, og slukke lyden. Gentag dette nogle uger, så du på den vis vænner hjernen af med at lytte og føle efter ubevidst.

Læs også: Derfor skal du aldrig have din mobil i lommen eller i bh’en

Følg Dagens Mærkelige Nyheder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip