Derfor kan børn ikke lide dig

Børn stoler mere på fysisk attraktive mennesker, end på mennesker, der er mindre attraktive fra naturens hånd. Det er der i hvert fald noget, der tyder på, hvis man skal tro en ny kinesisk undersøgelse.

Forskerne bag undersøgelsen samlede grupper af forskellige børn i alderen 8, 10 og 12 år - med 33 - 34 børn i hver gruppe. Samlet deltog 138 børn i undersøgelsen.

De unge deltagere blev præsenteret for 200 billeder af mandlige ansigter med neutrale udtryk og blikke. Forskerne, som havde genereret billederne, bad børnene kategorisere ansigterne som troværdige, utroværdige eller ingen af delene.

Det skriver Science Daily.

Læs mere: Smukke kvinder har lettere ved at slippe afsted med unfair opførsel end ”uattraktive” kvinder har

Børnenes besvarelser blev sammenlignet med besvarelser fra en gruppe voksne, der fungerede som kontrolgruppe i forsøget.

Da forskerne sammenlignede de forskellige gruppers besvarelser, konkluderede de, at graden af enighed inden for og imellem aldergrupperne og kontrolgruppen voksede i takt med alderen. Det antydede altså, at børnenes evne til at bedømme troværdighed voksede med alderen.

En måned senere kom deltagerne tilbage for at vurdere de samme ansigter igen - men denne gang skulle de bedømme, hvor attraktive, de fandt de forskellige mænd.

Læs mere: Du bliver ’høj’ af at glo på smukke ansigter

Bedømmelserne var tæt forbundet på tværs af aldersgrupperne. Generelt blev de mere attraktive ansigter også vurderet til at være de mest troværdige.

Tidligere undersøgelser har antydet, at små børn opsøger attraktive jævnaldrende, når de danner venskaber. Og at de stoler mere på information fra mennesker, der bliver betragtet som attraktive.

Undersøgelsen er blevet publiceret i tidsskriftet Frontiers of Psychology.

Du kan læse mere om undersøgelsen lige her. 

Følg Dagens Videnskab for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip