Derfor kan dit ægteskab slå dig ihjel

Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media

Det er forskere fra Michigan State University, der advarer om, at et stressfyldt ægteskab kan gøre os syge eller i værste fald slå os ihjel, fordi det belaster hjertet. Det skriver Dailymail.co.uk.

Problemet er ifølge forskerholdet, at et ustabilt og ulykkeligt parforhold kan få vores blodtryk og hjerterytme til at stige. Og det øger risikoen for, at vi får et hjertetilfælde på sigt.

Har han mistet lysten? Sådan får I gang i sexlivet igen, se hvordan på Femina.dk

Fra depression til dårligt hjerte
Ud over hjertets tilstand, så påvirker det dårlige ægteskab os også, så vi i højere grad risikerer at få en depression, viser undersøgelsen.

Den ledende forsker bag undersøgelsen, Hui Liu, adjunkt ved Michigan State University, mener, at det bl.a. er den depressive tilstand der leder til en dårlig livsstil, som påvirker hjertet og blodtrykket. Det forklarer hun til Dailymail.co.uk.

LYNTEST: Er du sammen med den rigtige mand? Tjek det på Femina.dk

Det sundeste er et godt ægteskab
Forskerne har baseret deres undersøgelse på data fra den amerikanske National Health Interview Survey, der strakte sig fra 1972 til 2003, og som indeholder data fra over en million amerikanere.

Generelt viser undersøgelsen, at ægtefolk stadig generelt har et marginalt bedre helbred, end folk der lever alene, men det kræver altså, at forholdet er rimeligt stabilt og uden for store og omfattende konflikter. Ellers vil det have den modsatte effekt, mener Hui Liu på baggrund af undersøgelsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip