Derfor kan rosiner være farlige for børn

Som regel er det sodavand og vingummier, forældre forsøger at minimere indtaget af hos deres børn, men det er heller ikke problemfrit at give sit barn 'sundt slik'. 

For selvom børn elsker rosiner, og de indeholder mange vitaminer, så er den af de helt store syndere, når det kommer til dårlige tænder hos børn. 

- Rosiner og andre tørrede frugter kan give store problemer. Mange forældre tror de er gode, fordi de er rige på vitaminer, men den høje koncentration af frugtsukker er utrolig dårlig for tænderne, siger tandlægen Saara Sabir, til Mirror. 

En anden årsag til rosiners dårlige indvirkning på tænderne er konsistensen. 

Rosiner er klistrede og sidder fast mellem tænderne. Derfor bliver bakterierne udsat for sukker i længere tid, og derfor ødelægger de tænderne i en længere periode, siger Saara Sabir, men understreger, at man ikke skal lade være med at give sine børn rosiner, man skal bare gøre det med omtanke. 

- Det er bedre at give dine børn rosiner som dessert eller sammen med et måltid i stedet for som snack. Sukker sammen med et måltid er ikke dårligt for tænderne, så derfor er det en god ide at gemme til spisetid, siger hun. 

Tandlægen fortæller desuden, at den værste skade på tænderne generelt sker imellem måltiderne, hvor man snacker, og derfor skaber et syreholdigt miljø i munden. 

 

Dagens Gossip