Derfor kikser kuren: Din familie er ikke på kur

Når du ønsker et varigt vægttab, er det vigtigt, at du er motiveret og ved, hvordan du skal nå sit mål. Men på trods af kostplaner, motionsplaner, vejledninger og en rygsæk fyldt med værktøjer til at nå dit mål, kan en af de største barrierer være at finde, hvor du mindst venter det – hjemme rundt om spisebordet og på sofaen.

- I mit fag ser jeg det gang på gang. Den største barriere for rigtig mange er deres partner eller børn. Selvom du er klar til at ændre din livsstil, er de det højst sandsynligt ikke. Ved gentagne skænderier, om hvad der skal spises, mister mange deres motivation og ryger tilbage til familiepizzaen og den gamle hverdag, siger diætist Lisa Bolting.

Saboterer din partner dit vægttab? Få gode råd på SlankeDoktor.dk

Snak med din mand og dine børn om din nye livsstil

Det er vigtigt, at din familie er klar over, hvad din nye livsstil betyder for dig og hvad det kommer til at betyde for dem.

- Snak om fordele og ulemper for jer alle, og hvordan I kan komme frem til en fælles løsning, hvor alle er tilfredse. Du vil ikke kunne undvære deres støtte og opbakning, fastslår Lisa Bolting.

Gør maden genkendelig

Et ekstra lille tip er, at gøre maden genkendelig og dermed tryg.

- Hvis det er dig, der står for madlavningen, kan du let gøre nogle af de gamle og måske usunde retter til sundere alternativer, uden at mand og børn mærker den store forandring, anbefaler diætisten.

Find sundere alternativer til alle måltider i SlankeDoktor.dk’s store opskriftsarkiv

Af Redaktionen, SlankeDoktor.dk/NewsDesk, Aller Media.

Dagens Gossip