Derfor kontakter vi eks’en i december

December er en måned, hvor vi ser par hånd i hånd overalt. Både på juleshopping, på skøjtebanen og til julemarkeder er det tydeligt for alle uden en fast partner, at julen er og bliver romantisk.

Måske er det derfor, at vi er mere tilbøjelige til at finde sammen med en tidligere kæreste i december måned.

En ny undersøgelse, der er iværksat af det amerikanske datingsite Plenty of Fish blandt 9000 af deres brugere, viser, at hele en ud af fire har fundet sammen med en ekskæreste i december måned. Det skriver Womenshealthmag.com.

Sådan slipper du af med smerten efter forholdet til din ekskæreste, se mere på Femina.dk

Det er let at blive fristet

Andrea Syrtash, der er parterapeut og forfatter, forklarer, at der kan være flere grunde til, at singler er meget tilbøjelige til at søge tilbage til en eks i december.

Det kan være ret smertefuldt at blive mindet om sin singlestand, hver gang du går uden for en dør eller til et julearrangement, hvor alle andre synes at komme som par. Desuden gør de mange arrangementer muligvis også, at du netop støder ind i din fortid – og det endda på tidspunkter, hvor du er nem at friste både pga. stemningen og evt. et vist indtag af alkohol, forklarer hun.

Derfor scorer kvinder  i rødt bedst. Læs mere på Femina.dk

- For nogle mennesker er julen en trist og ensom tid. Specielt fordi der er koldt, og så er det dejligt at føle, at der er nogen derhjemme sammen med dig, når du ikke har lyst til at gå udenfor, siger Andrea Syrtash til Womenshealthmag.com

Tænk over, hvorfor det gik galt

Andrea Syrtash forklarer dog, at det ikke nødvendigvis er ensbetydende med, at I finder mere permanent sammen igen, blot fordi I begynder at ses.

Eftersom jeres forhold gik i vasken første gang, kan det være fornuftigt at rationalisere over, hvorfor det gik galt, inden I kaster jer ud i nye eventyr, råder hun. 

Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media

Dagens Gossip