Derfor kvitter McCartney hashen

Skrevet af admin

31/05/2015

Mest læste i dag

Han er et musikalsk forbillede, der har komponeret udødelige klassikere, og nu vil Paul McCartney også være et bedre forbillede for sin familie.

Den 72-årige supermusiker har derfor valgt at droppe hashen, fordi han ikke længere vil sende dårlige signaler til sine fem børn i alderen 11 til 52 år og sine i alt otte børnebørn.

Det fortæller han i et nyt interview med avisen Daily Mirror.

- Jeg ryger det ikke længere, for sandheden er, at jeg ikke vil være et dårligt eksempel for mine børn og børnebørn. Det er en forældre-ting, siger McCartney, hvis datter, Stella McCartney, er kendt som modeskaber og har sit eget eksklusive tøjmærke.

- Da børnene var små, var jeg bare en fyr, der fjollede rundt i London, så det eneste, jeg prøvede på, var bare at undgå at gøre det for øjnene af dem, beretter McCartney.

- I stedet for at ryge mig skæv tager jeg mig nu et glas rødvin eller en lækker Margarita. Det er lang tid, jeg røg sidst, tilføjer den ridderslåede musiker.

I et interview tilbage i 2012 gav "Yesterday"-hitmageren udtryk for, at det var fødslen af efternøleren Beatrice, der var den medvirkende årsag til, at han skoddede hashen oftere og oftere end tidligere.

- Jeg har røget min andel. Når man skal være forældre for sådan en lille størrelse, sparker ens ansvarsfølelse til en, hvis man er heldig. Nok er nok nu, lød det dengang fra Beatlen til Daily Mirror.

McCartney har taget forskellige stoffer og røget sig skæv i flere årtier, og det har tidligere bragt ham i karambolage med politiet. I 1972 gav det svenske politi ham en bøde, efter man fandt hash i musikerens lommer, og i 1980 sad han 10 dage i et japansk fængsel for marihuana-besiddelse, der blev fundet i hans kuffert i Tokyos lufthavn.

Paul McCartney spiller lørdag den 4. juli klokken 22 på Roskilde Festivals Orange Scene.

/ritzau/FOKUS