Derfor sagde Anne Sofie Espersen ja til Masterchef

Skuespilleren Anne Sofie Espersen har lavet det meste. Lige fra teaterklassikere, til både lette og tungere filmroller og underholdningsshows på tv. Her kan blandt andet nævnes Langt fra Las Vegas, Klovn, Forbrydelsen, Borgen, filmene Rembrandt, En kort en lang og mørke, ligesom hun også har deltaget i Vild med dans.

Og nu er hun aktuel i filmen Klassefesten 2 og i underholdningsprogrammet Masterchef.

Privat danner Anne Sofie Espersen par med skuespiller Mark Linn. Sammen har de 5 sammenbragte børn. På søndag.dk afslører hun, om parret har planer om at få børn sammen

Og sådan vil hun også helst have, det skal være.

– Jeg vil rigtigt gerne det hele, siger hun til SØNDAG og fortsætter:

– Ud over at det her er et kunstfag, så er det altså også smør på brødet. Det er rugbrød også. Det er det jo. Og de ting, jeg har lavet, som har været rugbrødsagtige, har også været med til at fortælle mig, at sådan er faget også, siger hun.

Få er så privilegerede, at de kan sige nej

Og med den erkendelse følger også erkendelsen af at det er meget få der kan tillade sig at sige nej tak.

– Det er meget få i min branche, der har det privilegium, at de kan sige nej til ting. Og i den retning har jeg aldrig været for fin til noget. For jeg skal også tjene penge. Og så ryger de fine fornemmelser, siger hun.

Masterchef sagde hun også ja til. Og det gjorde hun, siger hun, fordi hun elsker mad og elsker at lave mad.

– Det er der måske nogle, der rynker på næsen ad, men jeg synes bare, det er sjovt, og har det simpelthen så godt med, at det kan jeg også, siger hun.

Vi kender Vicki Berlin fra en lang række satireprogrammer og fra revy-scenen. Men hun vil gerne prøve mere alvorlige roller. På søndag.dk fortæller hun, hvordan det går med det

Kan forhandle en benhård kontrakt

– Om det er stressende? Ja, det kan jeg love dig, at det er. Vildt stressende.

Men de mange rugbrøds-agtige opgaver giver ikke kun smør på brødet, forklarer Anne Sofie Espersen.

– Men selvværdet får da et nøk opad, når man ved, at man kan klare sig. Og jeg ved også, at jeg er i det rigtige fag, for jeg er i stand til at leve af det. Jeg kan efterhånden også selv finde ud af at forhandle en benhård kontrakt. Og netop fordi jeg både kan lave comedy og drama og også kan lave julekalender til tv og Vild med dans, synes jeg sgu egentlig, det er gået meget godt, siger hun.

Anderledes hvis jeg kun havde ansvar for mig selv

Anne Sofie Espersen indrømmer dog, at havde hendes familiære situation været anderledes – hun har tre børn og bor sammen med sin kæreste og hans to børn – så havde hendes arbejdsopgaver måske set anderledes ud.

– Hvis jeg boede alene og kun havde mig selv at have ansvar for, så kunne jeg måske være lidt mere selektiv. Men det kan jeg ikke tillade mig nu, fordi jeg har nogle børn. Men det er jeg heller ikke ked af. Jeg tror kun, det er godt for mig. Jeg har ret godt af at knokle faktisk. Det er godt for mig, der ellers længe kom let til alting, mig, efternøleren, der blev elsket i alle ender og kanter. Men jeg KAN også knokle. Jeg er allerbedst, når jeg har travlt og skal give den en skalle. Det kan jeg faktisk rigtigt godt med, siger Anne Sofie Espersen.

Af Britta Bjerre, redigeret af Trine Fisker, SØNDAG/NewsDesk, Aller Media

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip