Derfor skal børn og unge ikke bruge Facebook inden sengetid

Mange forældre er bekymrede over deres børns brug af Facebook og andre sociale medier lige inden sengetid, og det er der god grund til at være, mener en gruppe forskere.

De så på konsekvenserne hos børn og unge, der brugte Facebook en halv time før sengetid, og resultatet viste, at der var en klar negativ effekt, som især gav udslag i skolen, hvor dem der brugte sociale medier lige før sengetid klarede sig dårligere end andre børn. 

Forskerne mener, at de dårligere resultater i skolen skyldes, at hjernen bliver overstimuleret af Facebook, hvilket gør søvnen meget dårligere, end hvis man ikke så på det inden sengetid.

Hele 70 procent af de adspurgte mellem 16 og 19 år svarede, at de brugte Facebook lige inden sengetid, og den samme gruppe klarede sig 20 procent dårligere i skolen.

- Det er bekymrende, at så mange ikke får en ordentlig søvn. Det er fuldkommen essentielt for at kunne huske og for at være i stand til at yde en ordentlig indsats, siger Dr. Dagmara Mimitrou, der var leder af undersøgelsen, ifølge Daily Mail.

Og det er ikke kun chat med venner, der er forstyrrende. Den helt store synder er lyset fra telefonen, computeren og tablets, der er afgørende. Det forhindrer nemlig det søvnfremkaldende hormon, melatonin, i at blive udløst, da de som regel bliver udløst af mørke. 

Studiet bekræfter andre forskningsprojekter, der har konkluderet, at børn og unge i dag får to til tre timers mindre søvn end tidligere. 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip