Derfor skal du aldrig hælde vandet fra syltede agurker i vasken

Den sidste syltede agurk er fisket op fra glasset, og tilbage er kun den grumsede lage, som har holdt agurkerne friske og sprøde.

Men i stedet for at hælde den brugte lage direkte i vasken bør du gemme den for senere hen at drikke væden.

Det lyder måske knapt så appetitligt, men ifølge det svenske site Newsner.com kan væden blandt andet kan bruges som kur mod tømmermænd. 

1. Mod tømmermænd
Efter en fest med masser af alkohol er tømmermænd en uundgåelig lidelse man må igennem dagen efter. Men hvis du drikker lidt af den gemte væde fra de syltede agurker, inden du går i seng, skulle du eftersigende vågne op uden alt for slemme tømmermænd.

2. Lindre solskoldning
Skulle du være så uheldig at have fået en væmmelig solskoldning bør du straks finde din gemte agurkelage frem. Væd et par vatrondeller i lagen og dup det på de solskoldede områder eddiken i væsken har nemlig en lindrende effekt.

3. Mod muskelkramper
Det anbefales at drikke 1/4 glas af væden efter træning for hjælpe restitutionen af musklerne og for at slippe for natlige kramper.

4. Mod halsbrand
Nogle centiliter agurkevæde med en skefuld honning kan lindre Några centiliter gurksaft med en sked honning kan lindre halsbrand.

Læs også: 5 grunde til at spise agurk hver dag

5. Rengøring af kobber
Kom noget af væden fra de syltede agurker på en rengøringsvamp og skrub. Kobberet bliver som nyt.

6. Brug det i en cocktail
Bland isklumper sammen med 6 cl vodka og 9 cl agurkevæde og hæld det i et martiniglas. Og vupti så har du en lækker sommerdrink.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip