Derfor skal du ALDRIG rede din seng

Bakterier og skimmel trives bedst i et mørkt og varmt miljø. Derfor bør du måske overveje det en ekstra gang, før du reder din seng om morgenen.

I hvert fald hvis denne morgenrutine involverer en varm plaid eller et tungt sengetæppe, som holder på fugten og mørket.

Det skriver Men’s Health Magazine.

Hvis din madras er af ældre dato, kan den nemlig danne grobund for en række bakterier som stafylokokker, norovirus og i sjældne tilfælde MRSA. En ældre madras defineres her som omkring 10 år gammel.

Læs mere: Video viser hjemløs pitbull rede sin egen seng: Nu er den endelig blevet adopteret

Faktisk kan din madras gemme på hundredtusindvis af husstøvmider eller væggelus. Efter et årti skulle din madras have omtrent fordoblet sin vægt på grund af de små væsener, som lever inde i den.

Men det er ikke kun i din madras, de små bæster kan gemme sig. Hovedpuden kan nemlig også være fyldt med støvmider og deres bittesmå ekskrementer.

En rullemadras og støvsugning af madrassen mindst en gang om ugen skulle efter sigende være det bedste middel mod disse uønskede gæster.

Læs mere: Dette trick får dig til at falde i søvn på 60 sekunder

Skjulte kemikalier kan også gøre din madras til et ubehageligt bekendtskab. For eksempel kan du risikere, at den gemmer på polyurethan, formaldehyd eller borsyre.

Kemikalierne kan irritere dine øjne, din hals, din næse og dine lunger. Og i værste fald kan de være yderst skadelige for dit helbred på sigt.

Hvis du vil være helt sikker på at undgå disse kemikalier, kan du overveje, om du skal købe en organisk madras.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip