Derfor skal du banke på dåsen, inden du åbner den

Mange har sikkert diskuteret, hvorfor man egentlig banker på en dåse, enden man åbner den.

Og der er sikkert også dem, som har sat spørgsmålstegn ved, om det virkelig kunne betale sig,

Men nu skriver det engelske medie Mirror, at det rent faktisk giver god mening at banke på dåsen, inden man åbner.

En kemi-professor ved navn Christopher Arthur Edward Hamlett forklarer, hvorfor han mener, at det kan betale sig.

Han underviser til daglig på Nottingham Trent University i Storbritanien.

Han deler processen op i tre trin:

1, Før
Inden man banker på dåsen, har der sat sig en masse bobler fast på indersiden af dåsen.

2. Under.
Når dåsen åbnes øges boblernes størrelser. Derfor kan de løsnes og flyde mod toppen og på sin vej forskyde noget væske.

Læs også: Han bygger to underlige trækasser foran huset - vent til du ser, hvad han putter i dem

3. Efter.
Hvis man banker på dåse, så kan det frigive nogle af boblerne, inden man åbner. Derfor vil mindre sodavand eller øl blive forskudt.

Der er derfor en god mulighed for, at man får mindre af væsken op i hovedet, når man åbner for sine drikkevarer.

Christopher Arthur Edward Hamlett erkender, at det ikke er sikkert, at det er tilfældet, det virker,

Men han mener altså, at man sikrer sig bedste, hvis man lige giver dåsen nogle dask fra toppen.

Følg Dagens Tips og Tricks for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip