Derfor skal du holde dig langt væk fra quizzer på Facebook

Hvor mange børn får du? Hvor gammel bliver du? Hvem er din bedste veninde? Hvilken kendis minder du mest om?

Det er blevet populært at deltage i forskellige quizzer på Facebook, så man til slut kan dele resultatet med sine venner.

Men selvom det lader til at være sjovt og harmløst at deltage, så er der en god grund til at gå en virtuel bue udenom de farverige quizzer. Det skriver svenske Aftonbladet.

Når du deltager i den lille leg, accepterer du nemlig samtidig, at virksomheden bag quizzen frit må bruge dit profilbillede. Det gælder eksempelvis for siden heroquizz.com, som henvender sig til brugere på Facebook fra fem forskellige lande.

Brugere, som har quizzet via heroquizz.com, har efterfølgende oplevet, at deres profilbillede er blevet brugt i annoncer om eksempelvis dating og vægttab, uden at de har været klar over det. 

Janus R. Nielsen er it-sikkerhedsekspert hos firmaet Anytech365. Han siger til mx.dk, at han frygter, at det samme vil ske for danske brugere.

- Facebook er blevet en 'safe haven'. Folk har tillid til siden og dermed også til mange af de konkurrencer, der eksisterer på det sociale medie. Samtidig spenderer vi mange timer på Facebook, og sådan kan virksomhederne nemt fange brugernes opmærksomhed, siger han til mx.dk.

Han råder danskerne til altid at læse betingelserne for at deltage i en quiz, før man begynder at svare på spørgsmålene.

Anette Høyrup fra Forbrugerrådet Tænk siger til mx.dk, at mange quizzer og konkurrencer overtager Facebooks betingelser, hvor man giver lov til, at virksomhederne bag må bruge ens private oplysninger og billeder til evig tid.

Hun ser flere og flere sager, hvor danskere får misbrugt deres billeder på sociale medier.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk kan man i de fleste tilfælde trække sit samtykke tilbage, hvis man oplever, at ens billede florerer på nettet mod ens vilje. Man skal blot kontakte firmaet og bede dem fjerne det.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip