Derfor skal du holde dig væk fra støvsugeren

Det er en gruppe forskere fra University of Queensland, Australien samt Laval University i Quebec, Canada, der har udført en række eksperimenter med støvsugning og fundet ud af, at støvsugeren spreder såvel bakterier som mug og allergener i hele hjemmet. Det skriver Dailymail.co.uk.

Derfor skal du skabe et sundt soveværelse. Se hvorfor på Soendag.dk

Støvsugeren skaber støv

Hvis du har støvallergikere i din familie, så er du måske allerede klar over, at det kan være problematisk at støvsuge, hvis de skal færdes i hjemmet samtidig med.

Når du tænder for din støvsuger, så suger den i sagens natur næsten alt skidt og støv op fra dit gulv.

Men samtidig så blæser den luft ud, og det er desværre langt fra alt det skidt, den opsamler, som bliver opfanget af det støvfilter, der sidder i din maskine, kunne forskerholdet konstatere.

Derfor vil en masse små partikler passere igennem filtret og blive blæst ud og hvirvle rundt i rummet.

Den nye undersøgelse peger da også på, at det kan være særdeles problematisk for allergikere at være i et rum, der netop er blevet støvsuget, fordi de vil indånde alle de små allergifremkaldende partikler, indtil artiklerne atter er dalet ned på gulv og flader.

Din dyne er fyldt med levende og døde mider. Se mere på Soendag.dk

Et farligt giftstof spredes ud

Forskerne lavede en test på 21 brugte støvsugere af varierende kvalitet og alder, og et andet og mere uhyggeligt fund, som de gjorde blandt støvsugernes efterladenskaber, var en bakterie, som er mistænkt for at kunne lede til tidlig spædbarnsdød.

Bakterien clostridium botulinum er for så vidt ganske almindelig, men den kan producere et giftstof, kendt som pølseforgiftning.

Og det er dette giftstof, der menes at kunne føre til tidlig spædbarnsdød.

Mange af de bakterier, som støvsugeren spreder, mener forskerne kommer fra støvsugerens ejere i form af tabte hår og afskallet, tør hud, som den opsamler og spreder ud på sin vej gennem hjemmet.

Lisbeth Madsen, NewsDesk, Aller Media

Tilmeld dig Dagens Sundhed på Facebook - for alle os, der ønsker et sundere liv

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip