Derfor skal du ikke være bange for analsex

Det er i dag alment kendt, at en veludviklet tarmflora er altafgørende for et sundt liv.

Men hvad gør analsex ved sammensætningen af bakterier i endetarmen? Og er det farligt?

Det spørgsmål har en læser stillet Videnskab.dk, der har været i kontakt med en række tarmforskere for at få svar på spørgsmålet. 

Alle forskerne siger samstemmende, at der ikke findes nogen forskning på området. Alligevel giver en enkelt modig forsker sit bud på, om analsex påvirker tarmfloraen.

- Jeg vil tro, at det ikke har nogen nævneværdig påvirkning. Den mængde af bakterier, som kommer ud hver dag er massiv. Hvis man kommer til at skrabe lidt bakterier ud under analsex, gør det nok ikke den store forskel, siger Henrik Bjørn Nielsen, der er ph.d og lektor på Center for Biologisk Sekvensanalyse på Danmarks Tekniske Universitet, DTU.

Han har blandt andet været med til at kortlægge generne for 500 tarmbakterier.

Endetarmen er cirka 15 centimeter lang. Hvis man har analsex med en veludrustet mand, kunne penis teoretisk set komme et stykke ind i tyktarmen også. Det mener Henrik Bjørn Nielsen dog heller ikke, man skal være bekymret for.

Læs også: Danske par er vilde med analsex

Skulle der blive skubbet de forkerte bakterier længere op i tarmsystemet, så findes der i forvejen millioner af bakterier. Derfor ville de “forkerte” bakterier hurtigt blive udkonkurreret.

Kan flyttes over til en anden partner
Lektoren vurderer altså, at analsex ikke er farligt for tarmfloraen hos den modtagende part. Men dyrker man eksempelvis analsex med flere partnere uden at bruge kondom eller vaske sig grundigt efterfølgende, kan man i teorien overføre bakterier til den næste partner.

- Det er vigtigt at bruge kondom. Så man ikke overfører hverken kønssygdomme eller tarmflora fra partner til partner. Men det er først og fremmest kønssygdomme, som er farlige i den her situation, siger Henrik Bjørn Nielsen og tilføjer:

- Hvis man forestiller sig, at der alligevel skulle blive overført bakterier på denne måde, kan det både være gode og mindre gode bakterier. Men jeg kender ikke til nogle tilfælde, hvor det skulle være sket, og jeg anser det for mindre sandsynligt.

Læs også: 8 ærlige bekendelser: Her er mit livs pinligste sex-øjeblik

Der findes ingen forskning i, om man kan overføre nok bakterier fra en persons endetarm til en andens til at begynde en decideret ny koloni.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip