Derfor skal du ikke vaske dit ansigt, mens du er i bad

De fleste kender til morgentravlhed, og hvordan man pludselig står i badet og børster tænder og vasker hår på samme tid.

Det kan være svært at nå det hele, men står det til hudeksperter, bør du i hvert fald droppe én af disse multitasking-aktiviteter. Nemlig at vaske dit ansigt under bruseren.

Det skriver metro.co.uk.  

Der er flere grunde til at lade være. For det første er det svært at kontrollere vandets temperatur. Har man meget fin hud i ansigtet - hvad mange har - skal man passe på med, at det ikke bliver for varmt.

Varmt vand får ansigtshuden til at tørre ud og kan skade den. Hvis du har tendens til at blive rød i ansigtet, vil det varme vand kun gøre problemet værre. Det udvider nemlig blodkarerne og medfører mere rødmen.

Andre produkter fra badet kan muligvis også skade ansigtets delikate hud. Shampoo og balsam er ikke særlig godt for den.

Læs også: 7 fejl du formentlig begår, når du vasker hår

Derfor anbefaler hudeksperten Dr. Tanzi, at man i stedet vasker sit ansigt ved vasken. På den måde kan man styre vandtemperaturen, der skal være mellem lunken og kold for at beskytte huden.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip