Derfor skal du lave din egen juice

Naturens eget skattekammer gemmer på et hav af sunde frugter og grøntsager, som både smager fantastisk og er fyldt med de næringsstoffer din krop har brug for. 

 

Nedenfor kan du læse om fire ingredienser der ikke alene er velegnede til juice, men som din krop også vil elske.

 

Ingefær:

Den lille stærke rod fra Asien har ud over sin gode smag, også vist sig at have en lang række helbredsmæssige fordele.

 

Sætter gang i forbrændingen: 

Ifølge en undersøgelse publiceret i National Center for Biotechnology Information i USA, så kan ingefær være med til at øge din fedtforbrænding med op til 16% og dit stofskifte med op til 5%.

 

Bekæmper betændelse:

Ingefær indeholder anti-inflammatoriske stoffer, som kan hjælpe med at forebygge en lang række sygdomme. Undersøgelser har vist, at ingefær kan have lindrende effekt på både slidgigt og ømme muskler, som begge skyldes inflammatoriske tilstande i kroppen. I 2001 fulgte Miami University 247 personer med slidgigt og deres undersøgelser viste, at de deltagere som dagligt indtog ingefær havde færre smerter og derfor mindre brug for smertelindrende medicin.

 

Kan muligvis forebygge kræft:

Flere undersøgelser peger på, at der er en sammenhæng mellem ingefær og forebyggelse af kræft. Det er især stoffet 6-gingerol, som forskerne mener kan være effektivt mod kræft. Der mangler dog stadig at blive udført yderligere studier, som med sikkerhed kan fastslå sammenhængen mellem en mindsket risiko for kræft og indtagelse af ingefær.

 

Rødbede:

Friske rødbeder er fyldt med vitamin B og C, kalium og jern og derfor guf for dit immunforsvar.  

 

Reducerer blodmangel:

Symptomer på anæmi er træthed, øget søvnbehov, nedsat kondition, at man er bleg i huden og hurtig bliver forpustet. Da rødbeder er naturligt rige på jern, kan de være med til at forebygge blodmangel i kroppen. Rødbeder hjælper også kroppen med at optage jern bedre, hvilket bidrager til at fremme en bedre blodcirkulation, samt den kapacitet af ilt, som de røde blodlegemer kan bære rundt i kroppen.

 

Kan muligvis forebygge kræft:

En undersøgelse fra University of Málaga har vist, at rødbeder kan hjælpe med at øge niveauet af antioxidant enzymer i kroppen (specielt det enzym kaldet glutathionperoxidase), og øge antallet af hvide blodlegemer, som er ansvarlige for at nedkæmpe unormale celler i kroppen, som kan videreudvikle sig til kræft. Selvom undersøgelser tyder på, at rødbeder kan forebygge kræft, kræver det dog flere dybdegående undersøgelse, for at kunne fastslå det videnskabeligt.

 

 

Rødbeder holder din hud ung:

Frie radikaler forårsager cellulære skader, som gør at huden ældes. En undersøgelse fra Northumbria University i England peger på, at nogle af de antioxidanter og phenolforbindelser som rødbeder indeholder, naturligt kan hjælpe med at bremse tegn på ældning af huden.

 

Spinat:

Skipper Skræk elsker spinat og med god grund. Selvom spinat måske ikke giver store muskler, som vist i tegnefilmene, så er det lille grønne blad alligevel sprængfyldt med sunde næringsstoffer som Vitamin C, A, E og K, antioxidanter, magnesium og calcium.

 

Godt for hud og hår:

Spinat er rigt på A vitamin, som er essentiel for hud og hår. A vitamin kan hjælpe med at bekæmpe rynker, solskadet hud, akne og pigmentskjolder i huden.

 

Spinat kan muligvis forebygge kræft:

Den mørkegrønne farve i spinatbladene indikerer, at de indeholder høje niveauer af klorofyl og carotenoider (beta-caroten, lutein og zeaxanthin), som har anti-inflammatoriske egenskaber. Disse har ifølge et japansk universitetsstudie vist sig meget effektive til at bekæmpe de kræftfremkaldende bivirkninger, kaldet heterocykliske aminer, der opstår når man griller fødevarer.

 

Spinat styrker din knogler:

Spinat er sprængfyldt med K vitamin. Ifølge et studie fra University of Maryland i USA, har det vist sig, at K vitamin kan være med til at styrke knoglerne og har en positiv virkning på knoglernes calcium balance. Alt tyder på, at det især er vigtigt for kvinder at få rigeligt med K vitamin.

En undersøgelse offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition i 1999 fandt, at et lavt indtag af vitamin K var forbundet med en øget risiko for knoglefrakturer hos kvinder.  

 

Citron:

Den sure gule frugt gemmer på et væld af gode næringsstoffer og vitaminer. Blandt andet er citroner fyldt med vitaminerne A, B og C samt jern og magnesium.

 

Booster dit immunforsvar:

Citroner er fyldt med C vitaminer, som ved at styrke kroppens naturlige forsvar hjælper med at holde forkølelse og sygdom for døren. Samtidig hjælper citroner også med at regulerer kroppens syre/base balance, da citron er basisk - selvom det er surt. Har du for meget syre i din krop, vil du opleve at være energiforladt, træt og ukoncentreret.

 

Din lever elsker citron:

Citron hjælper med at skylle giftstoffer ud af kroppen ved at aktiverer enzymer i leveren. Den høje mængde af C-vitaminer hjælper også leveren med at producerer flere enzymer til fordøjelsen.

 

Giver smuk hud:

Daglig indtagelse citron kan gøre en stor forskel i udseendet af din hud. Det hjælper med rense dit blod og fremmer væksten af nye blodlegemer. Det høje indhold af C-vitamin og antioxidanter i citronen, hjælper også med at reducerer udviklingen af rynker og pletter i huden og hjælper med bekæmpe skader fra frie radikaler.

 

 

Sådan laver du juice, nemt og hurtigt:

 

Den nemmeste måde at lave en juice af friske frugter og grøntsager på, er ved at bruge en almindelig juicer eller en slow juicer.

 

Forskellen på de to er, at en almindelig juicer slynger frugt og grøntsager i en centrifuge, som udnytter centrifugalkraft til at producere juicen og derved “slynger” saften ud af frugt og grønt. En slow juicer, som navnet antyder, kværner og presser juicen ud af frugt og grønt i et langsommere tempo. Nogle mener, at man ved at bruge en slow juicer får flere næringsstoffer og vitaminer i juicen, da processen i slow juiceren er mere skånsom. Dette er dog ikke videnskabeligt bevist.

 

Overvejer du at investerer i en ny juicemaskine, kan du læse en gratis juicer test, hvor man har samlet en række testvindende juicere. Hvis du overvejer en slow juicer, så kan du med fordel læse denne slow juicer test og se hvilke modeller der er blevet kåret til testvindere i forskellige anerkendte testmagasiner og aviser.

 

Dagens Gossip