Derfor skal du slukke mobilen klokken 21

Det er et forskerhold ved Michigan State University, der har udført to mindre undersøgelser på en række deltagere vedrørende deres brug af smartphone efter kokken 21. Resultatet var, at blot tyv minutters brug af telefonerne på den tid af døgnet, gjorde deltagerne markant mere trætte og uoplagte dagen efter. Det skriver Prevention.com.

Deltagerne i undersøgelsen bestod af henholdsvis 82 ledere og 161 ansatte uden ledelsesansvar. Men uanset deres funktion på jobbet, så var resultatet det samme.

Laver du også for mange overspringshandlinger? Sådan kommer du videre, se tipsene på Femina.dk 

Telefonen er værst

Forskerholdet tog også hensyn til deltagernes brug af andre skærme såsom fjernsyn, bærbare og stationære computere, men smartphonen var alligevel den, der havde størst indflydelse på deltagerne.

Russell Johnson, der er adjunkt i Ledelse ved Michigan State University og en af forskerne bag undersøgelsen, forklarer til Prevention.com, at grunden sandsynligvis skal findes i det blå lys, som smartphonens skærm udsender. Det forstyrrer kroppens produktion af hormonet melatonin, som er med til at regulere kroppens døgnrytme.

Lad smartphonen ligge i stuen

Russell Johnson foreslår, at du stopper med at bruge din smartphone en time, før du planlægger at gå i seng. Og sørger for at holde den helt ude af soveværelset, så lyset og signalet ikke forstyrrer din søvn.

Han mener heller ikke, det er tilrådeligt, at du tager din bærbare computer med ind i sengen i stedet, for selvom lyset måske ikke er helt så generende, så fraråder man stadig, at du bruger skærme lige inden, du skal sove.  

Lisbeth Madsen, NewsDesk Aller Media 

Dagens Gossip