Derfor skal du snakke babysprog med dit barn

Din måde at tale til dit barn på er nemlig med til at påvirke sprogudviklingen hos den lille, og her er 'babysprog' har en god effekt.

Selvom dine omgivelser kan finde det besynderligt, at du pludselig slår over i et helt andet toneleje og bliver mere syngende i din tale, så er der god grund til at gøre det alligevel. Flere studier pejer ifølge mediet Upworty på, at den overdrevne måde at tale på er med til at opretholde barnets opmærksomhed. Det formidler følelser og hjælper barnet til at forstå dig.

Børn har ifølge forskerne stor gavn af at blive kommunikeret med gennem babysprog, når de er helt små, fordi det hjælper dem til at udvikle deres eget sprog og lære nye ord hurtigere.

Læs også: 10 tegn på, at du er en mor, der trænger til at sove NU

En undersøgelse har desuden vist, at toårige børn, som har måttet lægge øre til babysprog, siden de blev født, har et dobbelt så stort ordforråd sammenlignet med børn af forældre, som ikke har talt babysprog i de første leveår.

Det er angiveligt det høje tonefald kombineret med et melodisk stemmeleje, en overdreven måde at tale på og intens øjenkontakt og ansigtsudtryk, der gør babysprog til et hit hos de små.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip